26 januari 2018 jolandas

Sportfotografie is emotie

Sportfotografie en emotie

2016 – Slachtemarathon Friesland

De organisatie van de Slachtemarathon vroeg mij om de vijfde editie van deze speciale dag op beeld vast te leggen. Deze indrukwekkende marathon wordt gelopen over onder andere de Slachtedijk in Friesland. Sportfotografie is, voor mij, een van de leukste soorten fotografie.

Dit komt door de actie, snelheid, emotie en benodigde cameratechniek die sportfotografie met zich meebrengt. De taak om de emotie, wanneer men sport beoefend, vast te leggen op beeld, zorgt voor een zeer leuke uitdaging. Emotie maakt of breekt een sportfoto.

Onderstaande collage bevat foto’s van Richard Velzen (van Velzen afbouw uit Achlum).
Voor deze marathon had Richard een doeltijd onder de 3.00 uur voor ogen. Het gevoel dat Richard had op het moment dat hij de hoek om kwam en een tijd van 2.59.28 op de klok zag staan is onbeschrijfelijk. Deze intense blijdschap is slechts op beelden vast te leggen, dit is wat mij aanspreekt binnen de sportfotografie.

Voor Richard heb ik een collage van deze foto’s gemaakt en laten afdrukken op Dibond op het formaat 90 x 65. Deze hangt nu prominent aan de muur in Achlum.

Momenten om nooit te vergeten.
Neem ook eens een kijkje bij mijn sportfoto’s op mijn website’s:
Benity Sportfotografie
portfolio sport

Neem contact op!